Optiplanin arkkitehtitiimi sai suunnitella yhdessä Vantaan kaupungin kaupunkikuva-arkkitehti Matti Kärjen ja maisemasuunnittelutoimisto Maisema Aula Oy:n Jaana Hakolan kanssa ainutlaatuisen kokonaisuuden, Pohjola Rakennuksen rakennuttaman ja kesällä 2021 valmistuvan Asunto Oy Vantaan Wehmaan.

Kolmen asuinrakennuksen yhtiö sijaitsee Asolassa. Aluetta kehitetään kaavoituksen keinoin kaupunkimaisemmaksi.

– Tästä syystä arkkitehtisuunnittelussa kiinnitettiin erityistä huomiota julkisivuun. Esimerkiksi Asolanväylän puoleisen arkadikäytävän pilarit ovat kiiltäväksi hiottua mosaiikkibetonia. Arkadikäytävän ja pihakannen julkisivuissa on käytetty vaaleata tiililaattaa, joka on limitetty poikkeuksellisesti niin sanotulla tuplapuolenkiven limityksellä, kertoo hankkeen pääsuunnittelijana keväästä 2019 lähtien toiminut Samu Virkki.

Kaupunkikuvan halutaan olevan vaihteleva ja siksi jokaiselle kolmelle asuinrakennukselle haettiin samansukuinen, mutta kuitenkin omanlaisensa ilme. Pikantti yksityiskohta tulee olemaan myös Jaana Hakolan käsialaa oleva autohallin yläpuolinen pihakansi. Tontilla syntyneet hulevedet johdetaan hallitusti imeytymään viereiselle viheralueelle.

Yhteistyö eri osapuolten välillä on sujunut saumattomasti. Samun lisäksi mukana oli Optiplanin arkkitehtitiimistä Tommi Rainio, Niko Sirviö, Jessina Löyttyniemi ja Elsa Karvanen. Pääsuunnittelijan tehtävää hoiti ennen Samua Julius Jääskeläinen.

Jutun kuvat: Pohjola Rakennus

Tutustu kohteeseen: https://www.pohjolarakennus.fi/kodit/vantaa/vanha-koivukyla/asunto-oy-vantaan-wehmas/

Tilaa uutiskirje

Subsciption Blog