Monessa taloyhtiössä isoihin saneerauksiin ryhdytään liian myöhään. Mitä pidempään remontteja lykkää, sitä vähemmän pelivaraa kiinteistön kehittämiselle jää.

– Kun saneerausten suunnittelun aloittaa ennen silmin havaittavia ongelmia, voidaan saavuttaa kustannussäästöjä itse urakoinnissa, löytää keinoja kasvattaa omistuksen arvoa ja rahoittaa remontteja. Juuri näitä asioita varten meillä on taloyhtiöremonttien suunnitteluun tarjolla OptiCowork-palvelu kertoo monialaisen suunnittelutoimisto Optiplanin Taloyhtiöt liiketoiminta-alueen päällikkö Nina Lamberg-Vuorinen.

Taloyhtiön ja osakkaiden parhaaksi

Taloyhtiöissä luottamus rakennusalan toimijoihin on heikolla tolalla. Lamberg-Vuorisen mukaan taloyhtiöillä on usein pelko siitä, että puolueetonta apua on vaikea löytää, pelätään että kaikki pelaavat omaan pussiin.

Nina Lamberg-Vuorinen

Luottamus syntyy, kun ihmisiä kuunnellaan ja heidän ajatuksensa otetaan huomioon.

Nina Lamberg-Vuorinen, liiketoimintapäällikkö, Taloyhtiöt

 

– Riippumattomana ja monialaisena suunnittelutoimistona meiltä saa puolueetonta apua. Pyrimme aina yhdessä osakkaiden kanssa asetettuihin tavoitteisiin, emme omiimme. Tämän lisäksi tuomme esiin ammattimaisen näkemyksemme siitä, mitä rakennus tarvitsee nyt ja tulevaisuudessa sekä mitä mahdollisuuksia on.

Ammattimaisesti tehty, realistisen kustannus- ja tuottoarvion sisältävä suunnitelma auttaa saamaan remontit taloyhtiössä läpi ja vertailemaan tarjouksia.

– Moni taloyhtiö onkin saanut kauttamme avun paitsi kokonaissuunnitelmien tekemiseen, myös kilpailutukseen. Riittävän yksityiskohtaiset suunnitelmat mahdollistavat myös sen, että urakoitsijat pystyvät hinnoittelemaan palvelun tarkemmin. Kiusallisten lisälaskujen määrä minimoituu.

Suunnittelusopimus, joka huomioi osakkaiden tarpeet

Optiplan tarjoaa taloyhtiöille helpon suunnittelusopimusmallin, OptiCoworkin. Sen tavoitteena on murtaa alan tottuja käytäntöjä. Suunnittelutoimistoihin on voitava luottaa ja suunnittelutoimistojen on kuunneltava asiakasta.

– Useimmat asiakkaamme hyödyntävät tuntiperusteista ja läpinäkyvää, etukäteen raamitettua sopimusta, joka on mahdollista päättää milloin vain. Piikki ei siis ole rajaton. Toimintatapa mahdollistaa suunnittelun mukauttamisen kiinteistön ja osakkaiden tarpeisiin. Kiinteähintaiseen, tarkkaan etukäteen määriteltyyn suunnittelusopimukseen verrattuna tilaajalla on mahdollisuus saada muutakin.

OptiCowork-palvelussa osakkaat ovatkin mukana alusta asti kertomassa toiveitaan ja tarpeitaan.

– Luottamus syntyy, kun ihmisiä kuunnellaan ja heidän ajatuksensa otetaan huomioon. Ammattilaisina joudumme luonnollisesti jättämään joitakin toiveita suunnitelmien ulkopuolelle, mutta jokainen pois jätettävä toive perustellaan laskelmilla ja todellisella tiedolla kiinteistön kunnosta.

Lamberg-Vuorisen mukaan taloyhtiöremonteissa yhteistyö isännöitsijöiden kanssa on tärkeää.

– Olemme isännöitsijän oikea käsi. Yhdessä voimme kantaa vastuun taloyhtiön tämän hetken ja tulevaisuuden arvosta.

  • Tutustu palveluun ja tilaa keväällä 2020 ilmestyvä Taloyhtiön remonttikirja.
  • Kysy lisää: Nina Lamberg-Vuorinen: 050 560 1499, nina.lambergvuorinen [at] optiplan.fi

 

 

Tilaa uutiskirje

Subsciption Blog