Kun suunnitellaan alueen lippulaivaa, ideoista ja rakentamisen laadusta ei tingitä. 100 vuoden käyttöikä, arkkitehtonisesti upeat ja teknisesti haastavat ratkaisut sekä Excellent-tason BREEAM-sertifiointi tekevät Keilaniemi Nextistä juuri tällaisen.

Luonnosvaiheen tekninen suunnittelu etenee hyvällä sykkeellä tässä NCC Property Developmentin kehittämässä rakennuksessa.

– KN Next on korkeatasoinen arvokiinteistö, jonka rakennesuunnittelun vaativuusluokka on V+. Rakennuksessa ei tule olemaan yhtäkään suoraa kulmaa. Yksi julkisivuista on vino ja kaatuva, kertoo Optiplanin rakennesuunnittelun ryhmäpäällikkö Elmeri Kryssi.

Ratkaisuja, joita ei tule joka päivä vastaan

KN Nextin käyttöikä on rungon osalta 100 vuotta tavanomaisen 50 vuoden sijaan. Kohteen odotetaan olevan kiinnostava kansainvälisille sijoittajille ja omistajille, joten sille haetaan BREEAM-sertifiointi.

Elinkaarisuunnittelun projektipäällikön, Breeam AP Karoliina Lietosen mukaan vastaan tulee asioita, joita ei tarvitse joka päivä miettiä.

– Rakennus sijaitsee meren tuntumassa ja sen perustukset louhitaan merenpinnan tasolle. Meidän on varauduttava 100 vuoden aikajänteellä mahdolliseen merenpinnan nousuun, lisääntyviin sateisiin ja tulviin.

Kryssin mukaan meren pinnan nousu saattaa nostaa veden louhintakuoppaan ja tähän pitää varautua erityisratkaisuilla.

– Salaojitus, vedenpoisto, kellareiden ja rakenteiden vesitiiveys on suunniteltava tarkoin, jotta tavoiteltu elinikä saavutetaan.

Työpiirustusten tekeminen alkaa tulevana keväänä. Optiplanissa odotetaan työn alkamista innolla.

– On mahtavaa päästä tekemään hankkeita, jotka jättävät upean jäljen kaupunkiympäristöön ja uudistavat samalla työn tekemisen tapoja, päättää Kryssi.

KN Next pähkinänkuoressa:

  • Bruttoala 15 000 m2, joista toimitiloja 9500m2
  • Excellent-tason BREEAM-sertifiointi
  • Ei yhtään suoraa kulmaa
  • Vino ja kaatuva julkisivu
  • 100 vuoden käyttöikä rungolle

Tutustu ja ihastu: https://keilanieminext.fi/

Tilaa uutiskirje

Subsciption Blog