Kaupunkisuunnittelu on vedenjakajalla. Ratkaistavana on laajoja kysymyksiä siitä, miten ihmisten ja ympäristön hyvinvointi maksimoidaan alati tiivistyvissä ja korkeammalle kurottuvissa kaupungeissa? Miten tämä tehdään taloudellisesti järkevälle pohjalle niin uudis- kuin korjausrakentamisessakin?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin etsitään vastausta Nordic City Making -viikolla 15.9.-19.9.2020. Tapahtuman maksuttomat virtuaaliseminaarit tarjoavat ”pohjoisen näkökulman” kaupunkien kehittämiseen. Tarjolla on mielenkiintoinen kattaus visiota, näkemystä ja käytännön kokemusta.

Päätösseminaarissa perjantaina 18.9. alustavan Optiplanin arkkitehtien suunnittelujohtajan Juha Vihman mukaan kaupunkisuunnittelu on murrospisteessä, jossa valmiita ratkaisuja ei voi vetää hihasta.

– Niitä kun ei ole. Haasteet ovat niin laajoja ja monialaisia, että nyt tarvitaan laajempaa keskustelua. Oikeiden kysymysten kysymiseen ja vastausten kriittiseen arviointiin tällaiset kansainväliset huippuseminaarit ovat mitä mahtavampia tilaisuuksia.

Kaupunkisuunnittelun haasteet ratkaistaan yhteistyössä.

Juha Vihma, suunnittelujohtaja, arkkitehdit

 

 

 

Huikean virtuaaliseminaarin mahdollistajat eli pääyhteistyökumppanit ovat KONE ja NCC, isäntäkaupunkeina Helsinki ja Vantaa.

Kiinnostuitko?

Tilaa uutiskirje

Subsciption Blog