Energia-avustuksen hakuaika alkoi helmikuussa. Me autamme sinua tekemään hakemusta varten tarvittavat laskelmat ja selvittämään taloyhtiön E-luvun ennen ja jälkeen remontin.

Valtion asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n uusi energia-avustus on tarkoitettu rakennusten energiatehokkuuden parantamiseen korjaushankkeiden yhteydessä. Kerrostaloissa sen saamisen edellytyksenä on energiatehokkuuden nousu korjauksen myötä 32 prosentilla verrattuna sitä edeltävään tilanteeseen.

– Avustusta on varattu kuluvalle vuodelle yhteensä 20 miljoonaa euroa. Sen enimmäismäärä on 4 000 euroa asuinhuoneistoa kohden. Karkeasti jaettuna avustusta riittää vain noin 100:lle viidenkymmenen asunnon kerrostaloyhtiölle, joten hakemista ei kannata viivyttää, kannustaa Optiplanin elinkaari- ja energiapalveluiden tiiminvetäjä Oskari Loikkanen.

Apua energia-avustusta varten tarvittaviin laskelmiin ja korjausten suunnitteluun

Energia-avustuksen hakemiseen riittää yhtiökokouksen virallinen päätös korjaushankkeeseen ryhtymisestä. Hakemuksessa pitää kuitenkin pystyä osoittamaan laskennallisesti, että suunnitellut toimenpiteet tuottavat riittävän energiansäästön.

– Energia-ammattilaisemme auttavat E-luvun laskemisessa ennen ja jälkeen korjauksen. Samassa yhteydessä on järkevää katsoa suunnitellut korjaukset kokonaisuutena PTS huomioon ottaen.

Loikkasen mukaan taloyhtiöremontista voidaan parhaimmillaan rahoittaa merkittävä osa energia-avustuksella, kun kaikki tarvittavat muuttujat selvitetään.

– Jos suunnitellut toimenpiteet eivät nosta energiatehokkuutta riittävästi, tutkimme muut vaihtoehdot. Esimerkiksi puolen miljoonan remontissa jo 50 tuhannen euron lisäpanostus voi auttaa pääsemään avustuksen piiriin.

Millaisia korjauksia energia-avustuksen saamiseen vaaditaan?

Energia-avustuksen saamiseen tarvitaan merkittäviä energiatehokkuutta parantavia toimenpiteitä. Kun mietit, voitteko saada avustusta omaan hankkeeseenne, oheinen ARA:n sivuilta oleva esimerkki auttaa hahmottamaan tarvittavien uudistusten kokoluokkaa.

Vuonna 1963 rakennetun yhtiön E-luku parani 36% (minimi energia-avustuksen saamiseen 32%) seuraavilla korjauksilla:

– Poistoilmalämpöpumppujärjestelmän asentaminen kaukolämmön rinnalle
– Yläpohjan lisäeristys
– Ikkunoiden uusiminen energiatehokkaampiin
– Ilmatiiveyden parantumisen varmentaminen mittauksilla

Kiinnostuitko energia-avustuksen hakemisesta palvelumme avulla? Meillä on vankka kokemus taloyhtiöiden korjausrakentamishankkeiden suunnittelusta. Ota yhteyttä!

Jutun kuva: kuvituskuva Optiplanin arkistoista

Tilaa uutiskirje

Subsciption Blog