Energiateknisiä innovaatioita korkealuokkaiseen arkkitehtuuriin yhdistävä Jätkäsaaren Airut-kortteli on valittu Arkkitehtuurimuseon Katsaus 2020 -näyttelyn kohteeksi. Arkkitehtuurimuseon näyttely tarjoaa läpileikkauksen huipputason kotimaiseen nykyarkkitehtuuriin tuomariston arvioimana.

Optiplanin ja Sauerbruch Hutton Architectsin yhteistyössä suunnittelema Airut noudattelee tulevaisuuden konseptia, jossa asumismukavuus ja näyttävyys yhdistyvät tila- ja energiatehokkuuteen.

– Lähdimme kyseenalaistamaan perinteistä suunnittelua. Miksi rakentaa jokaiseen taloon omat kerho- tai saunatilat, kun laatutasoa voidaan parantaa tuomalla konseptiin esimerkiksi yrittäjävetoisia palveluita? On upeaa, että ratkaisut saavat nyt huomiota näyttelyssä, kertoo Optiplan Arkkitehtien suunnittelujohtaja Juha Vihma.

Energiatehokkuutta tarkasteltiin kokonaisuutena

Aikaa kestävät, energiatehokkaat ja arjessa toimivat ratkaisut saatiin aikaiseksi tiiviillä yhteistyöllä eri suunnittelualojen välillä sekä rakennuttajan ja urakoitsijan kanssa.

– Monipuolinen yhteistyö on käytännössä ainoa tapa varmistaa, että ratkaisut tukevat energiatehokkuutta täysimittaisesti ja eivät kumoa toistensa vaikutuksia. Meille Airut-korttelin suunnittelu olikin lähtölaukaus kokonaiselle palvelukonseptille, jota nykyisin kutsumme vähähiiliseksi suunnitteluksi, Vihma sanoo.

Kiinnostuitko?

Tilaa uutiskirje

Subsciption Blog