Optiplanilla ryhmäpäällikkönä hiljattain aloittaneen, ansioituneen pitkänlinjan arkkitehdin Kimmo Köpilän sanat kolahtavat. Mitä hän niillä tarkoittaa?

– Arkkitehtuurissa keskeistä on kohteen mukainen suunnittelu ja kyky nähdä rakennushierarkian kokonaisuus. Jos Alvar Aalto aikanaan kehottikin lyömään hepnadilla, hän ei varmaankaan tarkoittanut sitä, että kaikessa pitäisi tavoitella sankaruutta.

Näin sanoo mies, joka on suunnitellut näyttäviä koteja ja upeita ravintoloita jo lähes 20 vuoden ajan, ja jonka töitä on esitelty Arkkitehtilehdessä ja arkkitehtuuri-kirjoissakin. On aivan pakko kysyä, mikä sai Kimmon lähtemään ryhmäpäälliköksi Optiplaniin.

– Olen ollut urani aikana monessa mukana ravintolan sisustuksesta kaavakonsultointiin. Haluan jatkossakin harjoittaa ammattiani mahdollisimman laaja-alaisesti. Optiplanin kaltainen monialainen suunnittelutoimisto antaa siihen erinomaiset mahdollisuudet.

Kimmo Köpilä

Jos Alvar Aalto aikanaan kehottikin lyömään hepnadilla, hän ei varmaankaan tarkoittanut sitä, että kaikessa pitäisi tavoitella sankaruutta

Ryhmäpäällikkö, arkkitehti Kimmo Köpilä

 

Työyhteisö, johon on helppo ihastua

Isommassa työyhteisössä Kimmoa kiehtoo myös mahdollisuus aidosti keskittyä suunnittelutiimin johtamiseen ja suunnittelun kehittämiseen.

– Nautin siitä, että isossa talossa perusasiat on valmiiksi mietitty. Eri osaamisalueisiin on vahvaa osaamista, ja kokonaisuutta johdetaan ammattitaitoisesti. Kuluneina viikkoina Optiplanissa olen ollut erityisen iloinen siitä, että täällä on ihmisillä hyvä olla. Tämä kun ei läheskään aina ole itsestäänselvyys – vaikka sen sitä  pitäisi olla.

Kimmon esimiehenä toimiva suunnittelujohtaja Juha Vihma toivottaa hänet lämpimästi tervetulleeksi porukkaan.

– Kimmolla on erinomaiset tiimivalmentajan taidot ja vahvat näytöt laadukkaasta arkkitehtuurista. Hänen osaamisensa on arvokasta kehittäessämme arkkitehtisuunnitteluamme entistä monipuolisempaan ja asiakaslähtöisempään suuntaan. Kaiken tämän lisäksi hän on vielä huipputyyppi!

Tuntuuko tutulta?


Ylläolevat kuvat ovat Kimmon suunnittelemasta Villa Annesta. Ne voivat näyttää tutuilta, sillä niitä on julkaistu useasti Suomessa eri medioissa sekä mm. Keski-Euroopassa saksankielisillä alueilla laajasti ilmestyvässä H.O.M.E-magazinessa (nr 02/17). Valokuvaaja: Arto Arvilahti / Kuvakas.

Tilaa uutiskirje

Subsciption Blog