Elina Lindström, rakennesuunnittelun projektipäällikkö, Turku

Tulin Optiplanille lokakuussa 2010 nuoremmaksi suunnittelijaksi. Olin valmistunut 1,5 vuotta aikaisemmin ammattikorkeakoulusta talonrakennustekniikan koulutusohjelmasta, minkä jälkeen olin työskennellyt teräsrakenteiden parissa. Uskalsin ottaa uuden suunnan ja hakea työtä Optiplanilta täällä työskennelleen ystäväni suosituksesta.

Motivaationi on pysynyt vuodesta toiseen korkeana, koska olen saanut kehittyä jatkuvasti. Olen ollut mukana sekä asuinrakennus- että toimitilahankkeissa, ja edennyt nuoremman suunnittelijan tehtävistä suunnittelijaksi, projekti-insinööriksi ja lopulta projektipäälliköksi.

Optiplanilla nuoremmat suunnittelijat työskentelevät vanhempien kollegoidensa kanssa. Mestari-kisällimallia muistuttavassa työtavassa piilee viisaus: nuoremmat oppivat kokeneemmilta sekä saavat vastuuta sitä mukaa kun ammattitaitoa karttuu. Kokemukseni on, että suunnitteluun harjaantuu lopulta käytännön työssä. Siksi on tärkeää saada kokeilla tietäen, että apua on saatavilla.

Optiplan on juuri sopivan kokoinen yritys. Voimme ottaa vastaan kunnianhimoisia kohteita, ja meillä on resursseja mallintamiseen. Työtä ei tarvitse kuitenkaan tehdä vain yhteen asiaan keskittyen, lokeroituen, vaan työtehtäviä on koko rakennesuunnittelun alalta laidasta laitaan. Työskentelemme myös joustavasti yhdessä eri alojen osaajien kesken. Se avartaa omaa ajattelua sekä näkyy hiottuna työn jälkenä.

Koen, että saan kasvaa ammattilaisena vielä vuosienkin jälkeen joka päivä. Toivon, että tulevaisuudessa pääsen vuorostani jakamaan työyhteisöltäni saamaani ammattitaitoa muille ja kehittymään itse siinä sivussa lisää.