Tiina Salmela, nuorempi sähkösuunnittelija, Oulu

Olen Tiina Salmela, nuorempi sähkösuunnittelija Optiplanin Oulun yksiköstä. Töihin saavuin kesäkuussa 2016 eli vasta hetken olen ehtinyt tutustua sähkösuunnittelijan tehtäviin. Suurin osa töistäni on avustavia tehtäviä, mutta sopivissa määrin olen saanut pohdiskella asioita itseksenikin.

Sähkösuunnittelijoita on Oulussa tällä hetkellä neljä. Jokainen tekee kokemustasonsa mukaisesti, kuitenkin “kaikki tekevät kaikkea”-periaatteella eli jokaista sähkö- ja telejärjestelmien osa-aluetta opetellen.

Opiskelin sähköistä talotekniikkaa Oulun ammattikorkeakoulussa. Alavalinta oli aluksi hieman hukassa, mutta koulutusopasta selatessani talotekniikka vaikutti kiinnostavalta. Sähkö valikoitui kuvioihin vasta ensimmäisen lukuvuoden aikana, kun sähköosasto tuotiin takaisin koulutustarjontaan. Tekniikka on kiinnostanut aina ja suvustakin insinöörejä löytyy, joten yllätykseksi alavalintaa ei voi kutsua.

Työssäni parasta on uuden oppiminen ja luonnollisestikin ne hetket, kun kokee onnistuvansa. Haasteitakin toistaiseksi riittää, kun kokemusta on vasta vähän. Innostus kuitenkin kompensoi puuttuvaa taitoa ja työympäristössä on puitteet jatkuvalle kehitykselle.

Optiplanilla työskentely on mukavaa. Työ on ennen kaikkea toimeentuloa varten, mutta onhan se erityinen plussa, jos voi sanoa viihtyvänsä töissä ja tykkäävänsä siitä, mitä tekee. Toistaiseksi motivaatiota ei ole tarvinnut erikseen etsiä, vaan se on löytynyt tekemisen kautta hyvinkin helposti.

Optiplanilla arvostan eniten vallitsevaa ilmapiiriä. Suoraan koulunpenkiltä saapuva nuori naisihminen voisi aiheuttaa ennakkoluuloja, mutta täällä on otettu lämpimästi vastaan. Työkaverit ovat mukavia ja jaksavat aina neuvoa kiperien tilanteiden äärellä.

Vapaa-ajastani suurimman osan vie hevoseni ja siinä ohessa pidän erilaisista urheiluharrastuksista sekä kavereiden kanssa oleskelusta. Myös käsityöt, piirtäminen ja luonnossa kuljeskelu ovat mieleeni, jos erityisesti sattuu luppoaikaa löytymään. Ajatustyötä tekevänä koen, että fyysisemmät aktiviteetit vapaa-ajalla lisäävät työssä jaksamista huomattavasti. Arki on varsin vauhdikasta, mutta mukavien askareiden äärellä lievä vauhtisokeus lienee sallittua.