Arttu Widell, sähkösuunnittelija, Helsinki

Tulin Optiplanille keväällä 2012 kesäharjoittelijaksi. Opiskelin samaan aikaan sähkövoimatekniikkaa ammattikorkeakoulussa. Jatkoin kesän jälkeen tuntityöntekijänä ja työn ohella tein Optiplanille insinöörityön. Valmistuin sähkövoimatekniikan insinööriksi 2013, jonka jälkeen olen jatkanut täällä Helsingin toimistossa sähkösuunnittelijana.

Pääsin harjoittelijana heti alussa mukaan suunnittelutyön alustaviin tehtäviin. Opin käyttämään suunnittelussa tarvittavia työkaluja ja pääsin näkemään rakennushankkeen vaiheet ja haasteet sekä kehittämään niihin ratkaisuja. Suunnittelijan työssä on tärkeää jatkuva uusien asioiden omaksuminen sekä tietysti valmiiden ratkaisujen esittäminen käyttämällä mm. Autocad-, Magicad- ja määrälaskentaohjelmia sekä BIM-sovelluksia.

Valmistumisen jälkeen olen ollut mukana suunnittelemassa moninaisia rakennushankkeita toimitilojen ja asumisen uudisrakennuksista korjaushankkeisiin. Haasteita riittää projektista riippumatta, mutta samalla niistä oppii paremmaksi suunnittelijaksi. Sanonta ”tekemällä oppii” pitää kohdallani paikkansa.

Työskentely erilaisten projektien parissa on kehittänyt minua suunnittelijana; meiltä välillä vaaditaan luovia rakennusteknisiä ratkaisuja, uusia ideoita ja näkemyksiä, jotta voimme täyttää sekä arkkitehdin että asiakkaan toiveet oikeilla sähköteknisillä ratkaisuilla.

Optiplanin suuri hyöty on yrityksen moninaisuus. Saman katon alta löytyvät kaikki rakentamisen suunnittelualat kuten arkkitehti-, rakenne-, elementti-, LVI- ja sähkösuunnittelu. Näiden lisäksi on meillä myös energia- ja ympäristösuunnittelua sekä kokenutta korjaussuunnittelua ihan kuntotutkimuksia myöten. Osaaminen näihin kaikkiin on käden ulottuvilla ja ihmisten tietämykseen ja kokemukseen voi aina luottaa.

Ammattikorkeakoulussa saadaan perusedellytykset ammattiin, mutta uusien asioiden oppiminen ja oma kehittyminen todelliseksi ammattilaiseksi tapahtuu hyvässä työpaikassa ja -yhteisössä.