Optiplanista

Optiplan suunnittelee parempaa ja paremmin

Optiplan on valtakunnallisesti toimiva asunto-, toimitila- ja korjausrakentamisen suunnittelija ja asiantuntija. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Oulussa.

Laaja-alainen henkilökuntamme koostuu arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun, rakenne- ja elementtisuunnittelun, taloteknisen suunnittelun, energia- ja ympäristösuunnittelun sekä projektinjohtamisen asiantuntijoista. Monialaisilla suunnittelupalveluilla tarjoamme hankkeen kaikki suunnitelmat asiantuntijoiden saumattomassa yhteistyössä. Ympäristöystävällinen ja energiatehokas rakentaminen sekä rakentamistalouden hallinta ovat erityisosaamistamme.

Optiplan on osa Sweco-konsernia, joka on Euroopan johtava suunnittelun ja konsultoinnin asiantuntijayritys. Sweco on listattu Tukholman pörssiin (Nasdaq).

Suunnittelemme parempaa ja paremmin. Uudistamme rakentamisen toimialaa yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Suunnittelemamme kodit ja työpaikat eivät ainoastaan vastaa nykypäivän tarpeita, vaan muuntuvat myös tulevaisuuden innovaatioiden mukana.


Pekka Kiuru, toimitusjohtaja

Meidän arvomme

Perusarvomme ovat rehellisyys, kunnioitus, luottamus ja edistyksellisyys. Ne ovat yhdessä eettisten ohjeidemme kanssa toimintamme selkäranka ja luovat siten pohjan päivittäiseen työhömme ja päätöstentekoomme.

Rehellisyys

Olemme rehellisiä toisillemme ja itseämme kohtaan ja siksi toimimme vastuullisesti. Siksi antamiimme lupauksiin voi luottaa.

Kunnioitus

Kunnioitamme toisiamme sekä ammatillisesti että yksilöinä. Teemme yhteistyötä, arvostamme toistemme mielipiteitä ja seisomme päätöstemme takana. Kunnioitamme sitoumuksiamme, ja pyrimme korkeaan laatuun, moraaliin ja kestävään kehitykseen.

Luottamus

Luotamme toisiimme, sanomme mitä tarkoitamme ja teemme mitä sanomme. Arvostamme rohkeutta olla suorapuheisia ja selkeitä. Luottamus tarkoittaa myös, että kannamme vastuun sekä yksilöinä että osana yhteisöä.

Edistyksellisyys

Suunnittelemme parempaa ja paremmin. Olemme aloitteellisia ja työskentelemme ennakoivasti ja energisesti. Olemme riittävän rohkeita kokeilemaan uusia ajattelu- ja työskentelytapoja. Kehitämme jatkuvasti uusia ratkaisuita yhdessä sidosryhmiemme kanssa.

Mistä olemme tulleet

Rakennustoimisto A. Puolimatka palkkasi vuonna 1964 ensimmäisen rakennusarkkitehdin yhtiön Forssan elementtitehtaalle. Elettiin kasvun aikaa, ja Suomessa oli käynnissä voimakas muuttoliike maaseudulta kaupunkeihin. Voimakkaasti kasvava rakennusliike kehitti ja tehosti toimintaansa, jotta voitiin mahdollisimman hyvin vastata kasvavaan asuntokysyntään.

Vuonna 1989 rakennusliikkeen suunnitteluosasto yhtiöitettiin, Optiplan Oy oli syntynyt. Ajatuksena oli kehittää itsenäisestä Optiplanista koko toimialaa palveleva monipuolinen rakennussuunnittelun asiantuntija. Päätös oli oikea, ja tänään Optiplan on valtakunnallinen kestävän kehityksen asunto-, toimitila- ja korjausrakentamisen suunnittelutoimisto sekä merkittävä toimialansa uudistaja.