Vantaan Spinelli

Vantaa

Innovatiivinen asuntomessukohde

Vantaan asuntomessuille rakennettu Asunto Oy Vantaan Spinelli tarjoaa käyttäjälleen useita innovatiivisia ratkaisuja. Rakennus on energiatehokas ja huoneistot ovat tavallista helpommin myös jälkikäteen muunneltavissa erityisten teknisten ratkaisujen ansiosta. Kohteen suunnittelussa on huomioitu erityisesti pyöräilijöiden tarpeet.

Kivistössä sijaitseva Asunto Oy Vantaan Spinelli valmistui vuonna 2015 Vantaan asuntomessuille. Yhtiö on kahden puurakenteisen energiatehokkaan kerrostalon kokonaisuus, jossa asuntoja on yhteensä 186. Kohde on monella tapaa erityinen: asukkaat otettiin mukaan tilaratkaisujen suunnitteluun, asuntotyyppeihin oli tarjolla useita erilaisia huoneratkaisuja ja LVIS-tekniikka on toteutettu normaalia laajemmin, mahdollistaen huoneistojen muunneltavuuden myös jatkossa, jokaisen asukkaan elämäntilanteeseen ja tarpeisiin soveltuviksi. Asunnoissa on myös uudenlainen elektroninen palvelusisäänkäynti, jonka ansiosta kotiinkuljetuspalvelut voivat jättää lähetykset erilliseen lukittuun tilaan, kun asukas ei itse ole kotona. Optiplan vastasi kohteen arkkitehtisuunnittelusta.

Spinelli sijoittuu korttelin kulmaan kadun ja puiston viereen, kerros- ja pientalojen saumakohtaan, ja se jakautuu kahteen lähes samankokoiseen rakennukseen. Julkisivut puistoon ja kadulle ovat punatiililaattaa. Julkisivusuunnittelussa on pyritty värikkään ja vaihtelevan kaupunkitilan luomiseen, esimerkiksi sijoittamalla parvekkeet näennäisen sattumanvaraisesti suuria, raskaita kokonaisuuksia välttäen.

Autopaikat on sijoitettu samassa korttelissa sijaitsevaan pysäköintitaloon. Spinellissä on huomioitu erityisesti pyöräilijät rakennuttamalla pyörien säilytystilat ulkokatokseen. Pyörille on lisäksi varattu pesupaikka ulkona ja huoltoteline sisätiloissa. Puistosta muurilla erotettu polkupyörien säilytyskatos yhdistää rakennukset toisiinsa, ja sen päälle on sijoitettu 2. kerroksen saunaosaston terassi.

Kuvat: Kuvatoimisto Kuvio

Sijainti

Rubiinikehä 33
Vantaa

Laajuustiedot

Asunnot 2718 m-2
3932 m-2

Valmistuminen

2015

Suunnittelualat

ARK