Turun Linnateatteri

Turku

Esteetön ravintolateatteri

Linnateatterin Domino-Sali muutettiin ravintolateatteriksi, jossa ruoka ja juoma ovat osa teatterielämystä. Tilan suunnittelussa painotettiin turvallisuutta ja esteettömyyttä, kuitenkin vanhan teatterisalin tyyliä kunnioittaen.

Linnateatteri on merkittävä, vankan katsojakunnan teatteri Turussa. Kesällä 2019 teatteri keskitti toimintansa Domino-saliin, joka remontoitiin teatteriravintolaksi. Optiplan vastasi uudistetun teatterin arkkitehtisuunnittelusta.

Teatterin tilat yhdistyvät Alvar Aallon Maalaistentaloon, ja suunnittelun lähtökohtana olikin, että vanhaa perintöä kunnioitetaan. Esimerkiksi alkuperäinen lämpiö säilytettiin ennallaan, ja ollutta sisustusta ja arkkitehtuuria mukailtiin salissakin. Aika saa näkyä.

Ravintolateatterin suunnittelussa painotettiin tilojen ilmastoinnin parantamista sekä tuvallisuuden ja esteettömyyden lisäämistä. Tila sai esimerkiksi uuden paloilmoitinjärjestelmän ja luiskia, joiden ansiosta esteetön liikkuminen on mahdollista kaikilla kolmella permantotasolla. Nouseva lattia takaa estradille esteettömän näkymän. Linnateatteri onkin nyt Turun suurin esteetön teatteri. Domino-sali on kokonaan anniskelualuetta, minkä takia esimerkiksi jokaisella vieraalla tulee olla ympärillään pöytätilaa. Uusi kalustus suunniteltiin tämän pohjalta.

Kuvat: Arto Arvilahti, Kuvakas

Sijainti

Humalistonkatu 7
Turku

Laajuustiedot

Valmistuminen

2019

Suunnittelualat

ARK