Vantaan Koivuheikki ja Mesiheikki

Vantaa

Nykyaikaista ja perinteistä

Peltolantien ja Mesikukantien risteyksessä As. Oy:t Vantaan Koivuheikki ja Vantaan Mesiheikki muodostavat kolmen kerrostalon viihtyisän kokonaisuuden, jossa ovelasti yhdistyy nykyaika ja perinteinen arkkitehtuuri.

Julkisivuissa tärkeimpiä elementtejä ovat vaalea ruukintiili ja okrankeltaiset julkisivulevyt. Maantasokerroksen ikkunoita yhdistävä tummanharmaa slammattu tiilipinta elävöittää hallitusti katunäkymää.  Pitkillä sivuilla ikkuna-aukotus on klassisen järjestelmällinen, kadunpäädyissä rytmittely on leikkisämpää. Okrankeltainen etelänpuolen parvekepääty antaa rakennuksille voimakkaan kokonaisuutta yhdistävän aiheen.

Koivuheikissä on kahdessa yksiportaisessa rakennuksessa yhteensä 42 asuntoa, Mesiheikissä on yhteensä 39 asuntoa yhdessä kaksiportaisessa rakennuksessa. Monipuolinen huoneistovalikoima koostuu eri ilmansuuntiin avautuvista yksiöitä, tilavista kaksioista ja kolmioista. Asuntojen suunnittelussa on erityisesti panostettu tilan tehokkaaseen käyttöön.

Taloyhtiöillä on oma monitoimi-/ työtila ja pesutupa maantasokerroksessa. Ylimmässä, viidennessä kerroksessa on isolla terassilla varustettu saunaosasto. Autopaikat, ulkoiluväline- ja autokatokset rajaavat pihan oleskelu- ja leikkialueet kadusta ja naapuritonteista.

Rakennuksien lämmitys tuotetaan nykyaikaisella maalämpöjärjestelmällä ja 20% talon sähköstä saadaan aurinkosähköjärjestelmästä.

Kuvat: Kuvatoimisto Kuvio

Sijainti

Peltolantie 30
Mesikukantie 10
Vantaa

Laajuustiedot

5715 m²

Valmistuminen

2018

Suunnittelualat

ARK, PS