Kaisaniemenkatu 6 julkisivukorjaus

Helsinki

Helsingin ensimmäinen funktionalistinen rakennus

Oiva Kallion suunnittelema, vuonna 1930 Henkivakuutusyhtiö Pohjalle valmistunut toimistorakennus loistaa jälleen Optiplanin julkisivukorjauksen ansiosta.

Museovirasto on määritellyt Kaisaniemenkatu 6:n rakennuksen valtakunnallisesti merkittäväksi kulttuuriympäristöksi. Rakennus oli Helsingin ensimmäinen funktionalistinen rakennus, jonka arkkitehtoniset ja rakennustekniset ratkaisut olivat aikanaan edistyksellisiä.

Julkisivukorjauksessa palautettiin rakennuksen julkisivujen alkuperäiset ominaispiirteet uusimalla ja kunnostamalla tummaa terastirappausta, kunnostamalla ja palauttamalla alkuperäiset valaistusratkaisut, maalattujen ikkunoiden värisävyt ja sokkoikkunaratkaisut sekä poistamalla rakennukselle vieraat elementit ja lisärakennelmat. Lisäksi uusittiin julkisivupellitystä, nauhaikkunoiden taustamaalatut lasit, ajoportti, syöksytorvet, markiisit ja julkisivusähköistys. Nykyiset nauhaikkunat, ulkolasiseinät, ulko-ovet sekä terassi- ja parvekekaiteet kunnostettiin. Kaisaniemenkadun puoleisissa liiketiloissa uusittiin 1980-luvulla lisättyjen sisäänkäyntien ulkoportaiden perustus ja sokkelilevytys.

Kuvat: Kuvatoimisto Kuvio

Sijainti

Kaisaniemenkatu 6
Helsinki

Valmistuminen

2020

Suunnittelualat

PS, ARK