Kasarmikatu 44 peruskorjaus

Helsinki

Pitkäjänteistä kehittämistä ja ylläpitoa

Helsingin keskustassa sijaitseva arvokiinteistö on aina haastava kohde sekä suunnittelijalle että omistajalle. Optiplan on toiminut pitkään Kasarmikatu 44 ylläpidon ja kehittämisen arkkitehtisuunnittelijana.

Helsingin Kasarmikatu 44 on kuusikerroksinen, vuonna 1899 valmistunut asuinkerrostalo, joka on nykyisin toimistokäytössä. Kohde sijaitsee Helsingin Kaartinkaupungin kaupunginosassa. Rakennus on asemakaavassa määritelty kaupunkikuvan kannalta arvokkaaksi. Julkisivut sekä vesikatto on suojeltu. Rakennuksen alkuperäinen suunnittelija on toimisto Grahn, Hedman & Wasastjerna.

Kohteeseen suunniteltiin 2000-2001 laaja-alainen peruskorjaus, jonka yhteydessä painovoimainen ilmanvaihto muutettiin koneelliseksi. Rakennukseen suunniteltiin tarvittavat kanavoinnit ja vesikatolle IV-konehuone. Vuosina 2003-2017 kohteeseen on suunniteltu porrashuoneen kunnostus, sisäpihalle ulkoravintola lasikatoksineen, keittiötila pihasiipeen, myymälöiden näyteikkunoiden uusiminen, haettu mainosten yleissuunnitelma sekä useita liikehuoneistojen korjauksia.

Kuvat: Kuvatoimisto Kuvio

Sijainti

Kasarmikatu 44
Kaartinkaupunki, Helsinki

Laajuustiedot

4435 kem2

Valmistuminen

2001-2017

Suunnittelualat

ARK