Falcon Business Park

Espoo

Monipuolista toimistotilaa Otaniemessä

Falcon Business Park, nykyisin Technopolis Innopoli 3, on neljän toimistorakennusten ryhmä, joka sijaitsee näkyvällä paikalla Kehä I:n varrella muodostaen tärkeän osan Otaniemen teknologiakeskittymää.

Toisiinsa yhdyskäytävin liitetyt rakennukset toimivat muurimaisena massana tien varressa rauhoittaen viereistä Laajalahden luonnonsuojelualuetta. Rakennukset – Hali, Tinnu, Lago ja Gentti – on rakennettu vaiheittain vuosina 2007–2011. Rakennusten ryhmä toimii työpaikkana jopa 1200 hengelle. Kaikissa rakennuksissa on kuusi toimistokerrosta, joiden lisäksi jokainen rakennus tarjoaa omia erityisiä toimintojaan. Eri rakennuksiin on sijoitettu muun muassa ravintola, saunaosasto ja liikuntatilat. Viimeisimpänä rakennettiin Gentti Aalto-yliopiston tarpeisiin ja sen ensimmäisessä kerroksessa on opetustiloja. Rakennukset sopivat niin pienille, keskisuurille kuin suurille tilantarvitsijoille, ja toimistotilat muuntuvat joustavasti.

Ulkomuodoltaan rakennukset ovat noppamaisia kuutioita, jotka on yhdistetty toisiinsa ensimmäisen kerroksen yhdyskäytävän sekä kellarin pysäköintikerroksen avulla. Otaniemen tyyliä kunnioittaen hallitseva julkisivuaihe on punainen poltettu tiili. Koko piha-alue on nostettu kannelle, jonka alla on yhteiset, 1–2-kerroksiset autohallit. Uusin rakennus Gentti saavutti A-energialuokan tunnuksen ja sille on myönnetty kansainvälisen ympäristösertifikaatti BREEAM:n luokitus Very Good.

Kuvat: Kuvatoimisto Kuvio

Sijainti

Vaisalantie 2, 4, 6 ja 8
Otaniemi, Espoo

Laajuustiedot

48 983 br-m2

Valmistuminen

2007-2011

Suunnittelualat

ARK
RAK
ELE
SÄH