Vuorikummun Heta

Helsinki

Ympäristön kunnioitusta ja kohennusta

As. Oy Vuorikummun Heta täydentää vehreää Konalan asuinaluetta. Yhtiö koostuu kahdesta näyttävästä 6-kerroksisesta pistetalosta. Uudisrakennukset luovat ajallista kerrostumaa alueelle, joka tunnetaan 60- ja 70-lukujen asuntokannastaan.

Yhtiössä on 58 asuntoa, joiden keskipinta-ala on vain 47,7 neliömetriä. Pieni koko selittyy kohderyhmällä — asunnot on suunniteltu erityisesti pariskuntia ja yksin asuvia ajatellen. Yhteistiloihin on kiinnitetty erityistä huomiota. Erikoisuutena asukkaiden käytössä on esimerkiksi polkupyörien korjauspiste, jolla kunnioitetaan vehreän ympäristön tarjoamia liikkumismahdollisuuksia. Porraspesuloissa on erityiset lukunurkkauksensa. Toisen rakennuksen kuudenteen kerrokseen sijoittuu kaksisaunainen talosaunaosasto sekä kerhohuone. Lisäksi molemmissa rakennuksissa on yhteiskäyttöön tarkoitetut kattoterassit.

Ulkoasultaan Vuorikummun Heta on moderni, mutta kunnioittaa myös ympäristönsä vanhempaa rakennuskantaa. Arkkitehtonista luonnetta rakennuksille luovat kadun puolen julkisivujen 5. ja 6. kerroksen leveät ulokeparvekkeet, jotka työntyvät päämassan kanssa yksiaineisina kadulle päin. Tasakatot ja julkisivujen valkoinen rappaus korostavat veistoksellista ilmettä. Kevyet lasitetut ulokeparvekkeet sekä pääsisäänkäyntien ruskea tiiliverhous rytmittävät kokonaisuutta.

Vuorikummun Hetalla on ollut positiivinen vaikutus koko asuinalueelle. Se rakennettiin tontille, joka lohkottiin naapuritalojen tonteista. Tämän myötä myös naapuritalojen piha-alueet uudistettiin, ja saivatpa naapuriyhtiöt täten rahoitettua myös putki- ja julkisivuremonttejaan.

Kuvat: Kuvatoimisto Kuvio

Sijainti

Vähätuvantie 7b
Helsinki

Laajuustiedot

Asunnot 2748 m2
4071 br-m2

Valmistuminen

2018

Suunnittelualat

ARK, PS