Saunalahdenkatu 1 ja Magneettikatu 1

Espoo

Dynaamista asumista Saunalahteen

Espoon Saunalahden uniikit asuinkerrostalot muodostavat dynaamisen kokonaisuuden. Uudisrakennusten erityinen kaareva muoto mukailee liikenteen virtoja, mutta antaa suojaa rauhalliselle kansipihalle.

Espoon Saunalahteen nousi vuonna 2016 kaksi Optiplanin suunnittelemaa kerrostalokohdetta, Asunto Oy Espoon Magneettikatu 1 sekä Asunto Oy Espoon Saunalahdenkatu 1. Ensimmäinen on kuusikerroksinen pistetalo, jälkimmäinen lamellitalo. Yhteensä yhtiöissä on 77 asuntoa, 4 erityistä työtilaa sekä kolme liikehuoneistoa.

Kohteiden ulkoasu on tyyliltään vahva, nykyaikainen ja leikittelevä. Lamellitalon erityinen kaareutuva muoto käy vuoropuhelua lähiliikenteen kanssa ja muodostaa vastapäisen rakennuksen kanssa Saunalahden keskustan sisäänajoportin Kauklahdenväylän suuntaan. Pistetalo jatkaa syntynyttä muotoa, ja yhdessä rakennukset luovat kehykset rauhalliselle kansipihalle.

Myös julkisivujen suurpiirteinen käsittely korostaa rakennusten asemaa vilkkaassa katuympäristössä. Kadun puolen julkisivu on toteutettu paikallamuuratun tiilen päälle kuultorappauksena, joka tuo tiilimuurauksen struktuurin esiin myös rappauspinnassa. Erityistä lamellitalon julkisivuissa on myös korttelin puolelta sisäänvedetty ylin kerros. Pistetalon kaksi ylintä kerrosta poikkeavat muodoltaan ja kooltaan alemmista, ja muodostavat aivan omanlaisen kiinnostavan massansa. Kohteita sitoo toisiinsa suuret parvekepinnat. Kaikkiin suuntiin aukotetut julkisivut takaavat valoisat asunnot.

Yhtiöitä yhdistää molemmille tonteille sijoittuva autohalli, jonka päälle on rakennettu kansipiha. Sekä halli että piha ovat kummankin yhtiön yhteiskäytössä. Kannelta on esteetön yhteys jokaiseen porrashuoneeseen.

Kuvat: Kuvatoimisto Kuvio

Sijainti

Saunalahdenkatu 1
Magneettikatu 1
Espoo

Laajuustiedot

Asunnot 4155 m2
6733 br-m2

Valmistuminen

2016

Suunnittelualat

kokonaissuunnittelu