Kristianinkatu 11-13 peruskorjaus

Helsinki

Asuinrakennuksen muutos huoneistohotelliksi

Laajassa peruskorjauksessa Kruununhaan historiallisessa ympäristössä sijaitseva asuinrakennus muutettiin huoneistohotelliksi. Samalla porrashuoneen värimaailma palautettiin alkuperäisen mukaiseksi.

Asunto Oy Helsingin Kristianinkatu 11-13 on 5-kerroksinen vuonna 1936 valmistunut asuinkerrostalo, jossa on 2 kellarikerrosta. Kohde sijaitsee Helsingin Kruununhaan kaupunginosassa Lampaan korttelissa Kristianinkadun varrella, Kulmakadun päätteenä. Yleiskaavassa Kruununhaan kaupunginosa on merkitty valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. Rakennusta ei ole suojeltu asemakaavalla. Rakennuksen alkuperäinen suunnittelija on Uno Moberg.

Kohteeseen tehtiin laaja-alainen peruskorjaus, joka alkoi hankesuunnittelulla ja jatkui toteutussuunnittelulla. Asuinrakennus muutettiin huoneistohotelliksi, johon tuli 69 huoneistoa. Ullakolle suunniteltiin kuusi uutta huoneistoa. Pihasiipeen rakennettiin kaksikerroksinen huoneisto sekä sauna. Pääporrashuoneen alkuperäinen värimaailma palautettiin säilyneiden värimallien mukaisesti. Sisätilat ja varusteet peruskorjattiin ja niiden laatutasoa parannettiin. Pihan kaikki pinnat ja aidat uusittiin.

Kuvat: Mika Pajo

Sijainti

Kristianinkatu 11-13
Kruununhaka, Helsinki

Laajuustiedot

4 711 br-m2

Valmistuminen

2013

Suunnittelualat

ARK
RAK
LVIAE
SÄH