Espoon Jylhäkallio

Espoo

Luonnonläheistä asumista Espoossa

Espoon Jylhäkallio täydentää Nöykkiön 1990-luvulla rakennettua asuinaluetta modernilla tavalla. Itäpuoleltaan se rajoittuu puolestaan Eestinkallion luonnonmaisemaan.

Asunto Oy Espoon Jylhäkallio on kolmen 5-6 -kerroksisen asuinkerrostalon ja kansipihan alaisen autohallin muodostama taloyhtiö, joka sijaitsee Espoon Nöykkiön kaupunginosassa Eestinlaakso-nimisellä kadulla. Rakennusmassat avautuvat länteen Eestinlaakson 1990-luvulla rakennetun vuokra-asuinalueen suuntaan. Itäpuoleltaan tontti rajoittuu Eestinkallion jylhän kallioiseen metsäalueeseen, joka yhdistetään kansipihaan havu- ja metsänpohjakasvillisuudella.

Rakennukset ovat pääsävyltään vaaleiksi rapattuja, tasakattoisia yhden porrashuoneen rakennusmassoja, joista keskimmäinen on 6-kerroksinen ja reunimmaiset 5-kerroksisia. Maantasokerroksen yhteistilojen julkisivussa on tehostemuuraus harmaankirjavalla ruukintiilellä. Kadun puolelle sijaitsevien parvekkeiden taitettu keltainen uritettu betonitaustaseinä antaa muuten vaaleille rakennusmassoille lämmintä taustavoimaa. Rakennukset niveltyvät yhteen niiden väleihin sijoitettujen parvekkeiden avulla.Parvekekaiteet ovat valkoisia pystypinnakaiteita, joiden takana on täyskorkea parvekelasitus. Rakennusten pihajulkisivuilla sijaitsevien pääsisäänkäyntisyvennysten julkisivu on muurattu ruukintiilillä, tehosteena keltaiset rappauspinnat. Sisäänkäynnit on katettu kapealla katoksella.

Yhtiössä on 76 asuntoa, joiden keskipinta-ala on 54,6m². Kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke. Kerhotila, saunaosastot, pesula ja varastotilat sijaitsevat maantasokerroksessa. Maanalaisessa autohallissa on 69 autopaikkaa.

Kuvat: Kuvatoimisto Kuvio

Sijainti

Asunto Oy Espoon Jylhäkallio
Eestinlaakso 9
Nöykkiö, Espoo

Laajuustiedot

6 248 br-m2

Valmistuminen

2019

Suunnittelualat

ARK
LVIAE
SÄH