Bertta Uomarinne

Vantaa

Älykästä täydennysrakentamista Myyrmäessä

Uomarinteen Bertta täydentää Myyrmäen keskiosien asuinkortteleita. Optiplanin ja NCC:n yhdessä kehittämä konsepti ratkaisee lähiöiden täydennysrakentamisen haasteita sijoittamalla autopaikat asuinrakennuksen sisään.

Asunto Oy Vantaan Uomarinne 5 on omalla tontillaan sijaitseva ARA- vuokra-asuntokohde Länsi-Vantaalla, kävelymatkan päässä Myyrmäen keskustasta. Rakennus on toteutettu Bertta-konseptilla, joka on NCC Rakennuksen ja Optiplanin kehittämä ratkaisu lähiöiden täydennysrakentamiseen. Konseptissa rakennuksen tarvitsemat autopaikat sijoittuvat rakennuksen rungon sisään, ja se voidaan sijoittaa pienellekin tontille paikkaan, joka muutoin on asumisena hyödyntämätöntä.

Rakennuspaikka liittyy etelässä Kuohupuistoon ja pohjoisessa se on Uomarinteen kadun pääte. Rakennuksen pihajulkisivun korkeudessa, muodoissa ja vaaleassa värityksessä on huomioitu pihan länsipuolen matalammat kuusikerroksiset 1970-luvulla rakennetut kerrostalot. Rakennuksen itäpuolella sijaitsevat Uomarinteen koulurakennukset pihoineen. Koulurakennusten punatiili on antanut mallin rakennuksen itäsivun pääosin syvänpunaiselle värille. Vaihtelevasti sijoitellut, alapinnoiltaan värikkäät parvekkeet keventävät ja koristavat selkeätä ja yksinkertaista rakennusta. Julkisivuelementtien pystysaumat on visuaalisesti häivytetty sisäänvedettyjen pystysuuntaisten ikkunalinjojen avulla.

Yhtiön 92 asuntoa ovat pääasiassa pieniä yksiöitä, kaksioita ja kolmioita ja ne sijoittuvat rakennuksen 1. – 8. kerrokseen. Kahdeksannessa kerroksessa sijaitsevat myös yhtiön kaksi yhteissaunaa sekä niihin liittyvä iso kattoterassi. Yhtiön 31 autopaikkaa sijaitsevat maantasokerroksessa ja kellarissa.

Kuvat: Kuvatoimisto Kuvio

Sijainti

Uomarinne 5
Myyrmäki, Vantaa

Laajuustiedot

6 064 br-m2

Valmistuminen

2016

Suunnittelualat

ARK
RAK
LVIAE
SÄH